Lyxig jordgubbscheesecake i långpanna

Lyxig jordgubbscheesecake i långpanna

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
35 bitar
Fixa festliga succérutor! Två sorters fyllning och härlig kexbotten gör dessutom cheesecaken extra tjusig. Toppa med säsongens jordgubbar. Massor av mums direkt!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. Ugn 175°
    2. 150 g smör
    3. 400 g digestivekex
    4. 100 g andra kex, t.ex. Ballerinakex
    5. 3 msk socker
  2. Fyllning 1

    1. 600 g philadelphiaost, naturell
    2. 300 g blandade bär, t.ex. jordgubb, hallon, vinbär
    3. 4 ägg
    4. 1 dl socker
    5. rivet skal av 1 citron
    6. saft från 1/2 citron
  3. Fyllning 2

    1. 5 dl créme fraiche
    2. 1 1/2 dl florsocker
    3. rivet skal från 1 citron
  4. Garnering

    1. jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och mixa samman med kexen till en smulig massa. Täck en form, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper och tryck ut smulorna till ett jämnt lager i denna. Grädda i 175° mitt i ugnen i ca 5–8 min.

    2. 2.

      Vispa samman alla ingredienser till fyllning 1 och bred ut över bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Blanda samman fyllning 2.

    3. 3.

      Ta ut kakan och bred på fyllning 2, grädda ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Förvara i kyl i några tim eller till nästa dag innan kakan skärs i rutor. Garnera med bär och kryddgrönt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?