Lyxig glutenfri cheeseburgarpaj med het jalapeño

Lyxig glutenfri cheeseburgarpaj med het jalapeño

Av: / Foto: Sofie Lundberg
50 min
4 port
Paj är gott. Cheeseburgare är gott. Varför inte kombinera? Den här pajen innehåller allt det vi älskar i en cheeseburgare med extra sting och smak från jalapeñon. Vi valde att göra en glutenfri pajdeg som både är mer mättande och fantastiskt god.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 4 dl mandelmjöl
    2. 1 msk fiberhusk
    3. 2 msk pofiber
    4. 50 g smör
    5. 1 st ägg
    6. 1 nypa salt
  2. Oststanning

    1. 2 st ägg
    2. 2,5 dl grädde
    3. 2 dl valfri mild ost, riv
    4. 70 g cheddarost
    5. 2 msk jalapeños
    6. salt
    7. peppar
  3. Köttfyllning

    1. 500 g grovmalet högrev
    2. 1 st gul lök
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Glutenfri pajdeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

    3. 3.

      Smula i smör med händerna och tillsätt därefter ägg. Rör ihop till en deg. Häll i ytterligare lite mer mandelmjöl om degen blir för blöt.

    4. 4.

      Slå in degen i plastfilm och lägg för att vila i kylskåpet.

    5. 5.

      Stanning: Blanda riven ost, smulad cheddarost, ägg, grädde, jalapeño, salt och peppar i en bunke. Blanda väl och ställ åt sidan.

    6. 6.

      Klä en pajform i pajdegen och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.

    7. 7.

      Köttfyllning: Medan pajen är i ugnen, hacka löken. Värm upp en stekpanna med lite olja och stek löken. Tillsätt högrevsfärsen och stek en stund tills köttet är genomstekt, gärna med lite brynd yta.

    8. 8.

      Ta fram pajformen ur ugnen och höj värmen till ca 200 grader. Lägg i köttfärsen och täck sedan med ostblandningen. Toppa gärna med några extra jalapeños.

    9. 9.

      Sätt pajen i ugnen och grädda i ca 30 minuter, eller tills stanningen har gräddats och pajen har fått en fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?