Lyxig falukorv med salami och mozzarella

Lyxig falukorv med salami och mozzarella

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
4 pers
Falukorv är en riktig husmansklassiker! Lyxa till den ugnsbakade korven med salami och mozzarella och få en ny vardagsfavorit!
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 4 soltorkade tomater
    3. 250 g mozzarella
    4. 700 g falukorv
    5. 125 g italiensk salami
    6. 1 dl riven parmesanost
    7. 700 g fast potatis
    8. rapsolja till stekning
    9. 3 dl kalvbuljong
    10. 3 kvistar färsk timjan
    11. salt och peppar
  1. Servering

    1. sallad
    2. timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skiva löken, strimla de soltorkade tomaterna och skiva mozzarellan.

    2. 2.

      Lägg falukorven i en eldfast form och skär snitt, inte helt igenom, med ca 2 cm mellanrum. Fyll snitten med salami, lök, soltorkade tomater och mozzarella. Pensla korven med senap och strö parmesan över.

    3. 3.

      Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Stek dem i lite rapsolja tills de får lite färg på kanterna. Lägg dem i formen bredvid korven.

    4. 4.

      Koka upp buljongen med grovhackad timjan och häll ner den i formen. Smaka av med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20–30 minuter. Servera gärna med en sallad och garnera med en kvist timjan.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?