Lyxig clubsandwich med oxfilé, riven pepparrot och örtpesto

Lyxig clubsandwich med oxfilé, riven pepparrot och örtpesto

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
4 personer
Originalet görs på kyckling – här lyxar vi till det med oxfilé och blir inte besvikna!
Fler recept på:
Picknickmat, Nötter, Rödlök, Basilika, Cashewnötter
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor oxfi lé (100–150 g per person)
    2. smör
    3. salt och peppar
    4. 50 g rucolasallad
    5. 4 skivor gott surdegsbröd
    6. 1 rödlök
    7. 1 dl färskriven pepparrot
  1. Örtpesto:

    1. 1 dl olivolja
    2. 2 dl finhackade färska örter (exempelvis basilika, bladpersilja, timjan, dragon)
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 50 g pinje- eller cashewnötter
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Stek köttet enligt önskemål i smör, salta och peppra.

    2. 2.

      Mixa ingredienserna till peston med hjälp av en stavmixer.

    3. 3.

      Lägg lite rucola på varje brödskiva, några fina rödlöksringar, nystekt oxfilé toppad med örtpesto.

    4. 4.

      Avsluta med att strö över rikligt med riven pepparrot.

Är innehållet i detta recept olämpligt?