Lyxbullar

Lyxbullar

150 min
18 Stycken
Smarriga kardemummabullar med mandelmassa - gott!
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

  1. Fördeg

    1. 0.5 l Mjölk
    2. 750 g Vetemjöl
    3. 8 g kardemumma
    4. 63 g Jäst
  2. Deg

    1. Fördegen
    2. 400 g Vetemjöl
    3. 8 g Salt
    4. 200 g Socker
    5. 200 g smör - rumsvarmt
  3. Fyllning

    1. 2 dl Grädde
    2. 2 dl Socker
    3. 2 dl ljus sirap
    4. 1 vaniljstång
    5. 30 g kakao
    6. 313 g mandelmassa
    7. 313 g smör - rumsvarmt
  4. Pensling

    1. 1 Ägg
    2. flagad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop ingredienserna till fördegen och låt den vila i 30 minuter. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och kör degen i degblandare i minst 20 minuter, tills den är elastisk. Låt jäsa i 40 minuter.

    2. 2.

      Fyllning: Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och sirap tills det tjocknar. Låt svalna. Blanda i kakao och rör ihop till en jämn smet. Blanda försiktigt mandelmassa med smör till en jämn massa utan klumpar. Blanda ner massan i den avsvalnade kolasmeten.

    3. 3.

      Kavla ut vetedegen till en rektangulär platta. Bred ut fyllningen på plattan och strö eventuellt över chocolate chips. Rulla ihop degen till en rulle. Skär rullen i 18 bitar, som läggs med snittytan uppåt i bullformar. Låt jäsa i 40 minuter.

    4. 4.

      Värm ugnen till 200°. Pensla bullarna med ägg och strö över flagad mandel. Grädda i cirka 10 minuter.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?