Lussekatter

Lussekatter

Av: / Foto: Bea
200 min
12 St
Saffransgoda lussekatter
Annons

Ingredienser

    1. 25 Gram Röd jäst
    2. 2 Dl Kall mjölk
    3. 0,5 Msk Fiberhusk
    4. 2 Påsar Saffran
    5. 0,5 Dl Vit sirap
    6. 2 Krm Salt
    7. 50 Gram Smör, mjukt
    8. 1 Dl Kesella, kvarg
    9. 1 St Ägg
    10. 8 Dl Mjölmix

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen. Häll på mjölken och rör tills jästen är löst. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Blanda ner stött saffran, sirap, salt, mjukt smör, kesella, 1/2 ägg och hälften av mjölmixen. Arbeta väl. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Fortsätt tills degen är slät, smidig och släpper bunken.

    2. 2.

      Låt degen kalljäsa 1-2 timmar i rumstemp, 2-8 i kylen. Knåda degen på bord med mjöl om det behövs. Forma till lussekatter. Jäs ca. 30 minuter. Pensla med ägg och baka mitt i ugn, 250 grader, 10-12 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?