Lussebullar

Lussebullar

Av: / Foto: S.Einefors
Annons

Ingredienser

  1. Bullar

    1. 150 g smör
    2. 5 dl mjölk
    3. 50 g jäst (blå)
    4. 90 g socker
    5. 840-900 g vetemjöl
    6. 2 påsar saffran
  2. Fyllning

    1. 200 g mandelmassa
    2. 50 g rumsvarmt smör
    3. 1 dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Smält 150g smör, häll i mjölken och saffran. Värm till 37 grader, smula i jästen.

    2. 2.

      Tillsätt socker och sikta i nästan allt mjölet. Arbeta till en blank och smidig deg, låt jäst under duk i 30 minuter.

    3. 3.

      Kavla ut, blanda fyllningen och bred ut.

    4. 4.

      Rulla ihop och skär i cirka 1-1,5 cm tjocka skivor och stoppa ner i bullformar.

    5. 5.

      Låt jäsa på plåten i 30 minuter. Pensla med mjölk.

    6. 6.

      Baka på 225 grader i 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?