Lunchmacka med stekt oxbringa, surkål och ost

Lunchmacka med stekt oxbringa, surkål och ost

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
15 min
4 personer
Med inspiration av de klassiska delis som finns i New York har vi återskapat den här härliga mackan. Servera med dillgurkor och chips
Fler recept på:
Picknickmat, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg färsk oxbringa
    2. 1 msk smör
    3. salt och nymald
    4. svartpeppar
    5. 1 dl rökig barbequesås
    6. 8 st 8 tjocka skivor lagrad cheddarost
    7. 2–3 dl surkål
    8. 6 skivor lätt rostat
    9. surdegsbröd
  1. Till servering:

    1. saltgurka
    2. chips

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet runtom. Hetta upp smöret och bryn det lätt runtom så det får lite färg. Lägg köttet i en ugnsfast gryta med lock eller i en form med ugnsfolie runtom.

    2. 2.

      Låt köttet tillagas i nedre delen av ugnen i 5 timmar. Pensla med barbequesås mot slutet. Låt det svalna och skär sedan upp det i skivor och bryn dem lätt. Salta och peppra.

    3. 3.

      Lägg på osten och lägg det på hälften av brödskivorna med en rejäl hög surkål ovanpå. Lägg på resten av bröden och servera genast med dillgurkor och chips.

Fler recept på:
Picknickmat, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?