Lövbiffsgulasch med vitlökssås

Lövbiffsgulasch med vitlökssås

Av:
4 port
En klassiskt mustig gulaschgryta på lövbiff istället för högrev.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 st gul lök, hackad
    2. 1 st vitlöksklyfta, pressad
    3. 2 st morötter, tunt skivade
    4. 1 tsk paprikapulver
    5. 1 tsk kumminfrön
    6. 1/2 st köttbuljongtärning
    7. 400 g krossade tomater
    8. 1/2 dl tomatpuré
    9. 1-2 dl vatten
    10. 1 st röd paprika
    11. 400 g lövbiff
  2. Vitlökssås

    1. 2 dl gräddfil
    2. 1 dl majonnäs
    3. 2 st vitlöksklyftor, pressade
    4. 1 dl bladpersilja, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Fräs all lök i en gryta så att den är mjuk och glansig. Rör ner morötter, paprikapulver och kumminfrön.

    2. 2.

      Tillsätt köttbuljongtärning, krossade tomater och tomatpuré. Späd med lite vatten. Låt grytan koka tills morötterna är mjuka, 15-20 min.

    3. 3.

      Dela paprikan i bitar och lövbiffen i strimlor. Stek paprika o lövbiff i smör i en stekpanna. Lövbiffen ska bara få färg. Salta o peppra. Tillsätt i grytan, rör om så att alltsammans blir varmt.

    4. 4.

      Vitlökssås: Blanda alla ingredienser till en sås. Servera med kokt ris och en sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?