Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng

Av:
4 port
Ugn 225 grader
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 600 g lövbiff
    2. 1+2 msk smör
    3. 1 st gul lök
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 200 g färsk spenat
    6. 800 g potatis
  2. Ostsås

    1. 2 dl mjölk
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 3 msk vetemjöl
    4. 2 msk dijonsenap
    5. 1 msk färsk timjan
    6. 140 g ädelost
    7. 10 små tomater

Gör så här

    1. 1.

      Strimla lövgiffen och stek den i omgångar i en stekpanna med 1 msk smör. salta o peppra.

    2. 2.

      Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat tills allt blivit mjukt i en stekpanna med 2 msk smör.

    3. 3.

      Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, lövbiff och lök- och spenatfräs, och lägg i en smord ugnsform.

    4. 4.

      Ostsås: Vispa ihop mjölk, grädde, mjöl och senap och koka upp under omrörning. Rör i riven ädelost och krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Häl såsen i formen och peta med en gammel så att såsen rinner ner. Grädda i 30 min. Lägg på tomaterna och grädda tills potatisen är mjuk, ca 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?