Lövbiffsbörsar med krämig ajvarsås och potatisgratäng

Lövbiffsbörsar med krämig ajvarsås och potatisgratäng

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Recept på lövbiffsbörsar med krämig ajvarsås och potatisgratäng.
Fler recept på:
Gratäng, Basilika, Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lövbiff
    2. salt, svartpeppar
    3. 150–200 g skivad mozzarellaost
    4. 1/2 dl röd pesto
    5. basilika till garnering
    6. 250 g körsbärstomater
  1. Potatisgratäng

    1. 10 st potatisar, fast sort
    2. 1 st gul lök
    3. salt, svartpeppar
    4. 5 dl mjölk eller grädde
    5. 1 1/2 dl riven lagrad ost
  2. Ajvarsås

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 1 dl grädde
    3. 1 1/2 msk kalvfond
    4. 1/2 dl ajvar relish

Gör så här

    1. 1.

      Potatisgratäng: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken. Varva potatis, lök och kryddor i en smord ugnsform. Häll i mjölk eller grädde. Toppa med riven ost.

    2. 2.

      Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 minuter. Täck formen med folie mot slutet av gräddningstiden om gratängen får för mycket färg.

    3. 3.

      Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg en bit ost på varje köttbit och klicka på lite pesto. Vik lövbiffen dubbel och fäst med tandpetare.

    4. 4.

      Hetta upp smöret och bryn ca 3 minuter per sida.

    5. 5.

      Ajvarsås: Koka upp crème fraiche, grädde, fond och ajvar relish, låt puttra ett par minuter.

    6. 6.

      Lägg upp på ett fat tillsammans med tomaterna. Garnera med basilika. Servera med gratäng och ajvarsås.

Fler recept på:
Gratäng, Basilika, Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?