Lövbiffpasta med svamp, västerbottenost och timjan

Lövbiffpasta med svamp, västerbottenost och timjan

Av:
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 300 g lövbiff
    2. 2 dl grädde
    3. 1 dl vitt vin
    4. 2 st schalottenlökar
    5. 1 liten klyfta vitlök
    6. 2-3 dl blandad hackad svamp champinjon, kantarell
    7. Västerbottenost att toppa rätten med
    8. 1 kruka timjan
    9. 200 g valfri pasta

Gör så här

    1. 1.

      Hacka ner svampen i mindre bitar och stek i rikligt med smör tills gyllene. Tillsätt hackad lök och vitlök och låt det steka med någon minut. Tillsätt vitt vin och låt det koka i några minuter så alkoholen försvinner. Tillsätt grädden och låt det koka tills konsistensen är krämig. Smaka av med salt. Låt vila till servering.

    2. 2.

      Koka valfri pasta enligt anvisningarna.

    3. 3.

      Stek lövbiffen på en sida i en het panna. Ta upp och lägg på skärbräda. Skiva i strimlor.

    4. 4.

      Blanda pastan med såsen och lövbiffen och toppa med riven västerbottenost och timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?