Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Av: / Foto: ica.se
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Teriyaki sås

    1. 1 dl japansk soja
    2. 1/2 dl vatten
    3. 1/2 dl honung eller strösocker
    4. 1 msk riven färsk ingefära
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 1 tsk majsstärkelse
  2. Grönsaker

    1. 2 tsk sambal oelek
    2. 1 st lime
    3. 1 msk olja
    4. salt
    5. 200 g stjälkselleri
    6. 250 g pak choi
  3. Kött

    1. 500 g lövbiff
    2. 1 msk olja
    3. 1 msk sesamfrön
    1. 4 portioner ris (gärna jasmin)

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.

    3. 3.

      Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i). Smaka av med salt. Ansa selleri, strimla den och pak choi. Vänd ner grönsakerna.

    4. 4.

      Kött: Strimla köttet.

    5. 5.

      Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.

    6. 6.

      Servera köttet med ris och grönsaker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?