Lövbiff på gratängbädd

Lövbiff på gratängbädd

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
En smarrig lövbiff på gratängbädd.
Fler recept på:
Baka, Gratäng, Tomater, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lövbiff
    2. salt och peppar
  1. Fyllning

    1. 10–12 st soltorkade tomater
    2. 1 dl pesto
    3. Potatisgratäng
    4. 2 st gula lökar
    5. 500 g kokt fast potatis
    6. 2 lagerblad
    7. ca 1 dl vitt vin
    8. 2 dl grädde
    9. 100 g grovriven parmesanost
  2. Servering

    1. finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 °C.

    2. 2.

      Grovhacka de soltorkade tomaterna. Salta och peppra köttet, lägg det på en arbetsbänk och stryk peston jämnt över. Lägg på tomatbitar, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.

    3. 3.

      Potatisgratäng: Skala lök och potatis, skiva fint och lägg det i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö på den rivna osten.

    4. 4.

      Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering.

Fler recept på:
Baka, Gratäng, Tomater, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?