Löksoppa med kantarelltoast

Löksoppa med kantarelltoast

Av:
20 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Soppan

    1. 800 g gul lök
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk strösocker
    4. 1 liter vatten
    5. 2 msk konc kycklingfond
    6. 2 tsk torkad timjan
    7. 1 1/2 tsk salt
    8. 2 krm svartpeppar
    9. lite riven vällagrad ost
  2. Kantarelltoast

    1. 300 g trattkantareller
    2. 1 msk smör
    3. 1/2 påse rucolasallad
    4. 4 st rostbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs den i smör i en stor kastrull så att den blir mjuk men inte får färg. Strö över lite socker och fräs i någon minut.

    2. 2.

      Tillsätt vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock i 10 min. Salta och peppra.

    3. 3.

      Servera soppan med riven ost och en svamptoast.

    4. 4.

      Toast: Fräs grovhackade kantareller eller annan svamp i en stor stekpanna i smör tills vätskan kokat bort. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ner grovhacka ruccola. Fördela svampen pår rostat bröd och servera till soppan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?