Lökpaj för minimagar

Lökpaj för minimagar

Av: / Foto: Privat
20 min
12 st
Proteinrikt mellanmål att servera med en skiva skinka och grönsaker
Annons

Ingredienser

  1. Att ha i

    1. 2 st gul lök
    2. 1 msk olja/smör
    3. 250 g Kesella 10%
    4. 1 st ägg
    5. 1 dl riven parmesan
    6. 0,5 dl rostade pinjenötter
    7. 1 msk gräslök
    8. 1 tsk salt
    9. 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rosta pinjenötter i en torr panna. Lägg över på ett fat att svalna. Värm olja/smör och svetta lök i pannan, på medelvärme. De ska inte få färg, men låt de steka smått cirka 10 min så de blir helt mjuka. Låt svalna.

    2. 2.

      Blanda kvarg, ägg, ost, s&p och gräslök. Häll ner den svala löken.

    3. 3.

      Klicka smeten i aluminiumformar, cirka 12 st. Strö över pinjenötterna. Grädda i 200 grader i cirka 20 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?