Lök- och baconsoppa

Lök- och baconsoppa

Av: / Foto: Veronica Persson
30 min
Smakrik soppa
Annons

Ingredienser

    1. 300 g gul lök
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 2 st oxbuljongtärningar
    4. 7 dl vatten
    5. 140 g bacon
    6. 2 dl gröna ärtor
    7. 2 dl naturell kvarg
    8. salt & peppar

Gör så här

    1. 1.

      Fräs bacon krispigt och låt det rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Skär bacon i fina tunna skivor så det går att mixa senare.

    3. 3.

      Skär ner den färska löken och vitlöksklyftan i tunna skivor.

    4. 4.

      Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna

    5. 5.

      Lägg i löken, vitlöken och bacon koka i 10 minuter.

    6. 6.

      Blanda ner de gröna ärtorna och kvargen. Koka i 2-3 min.

    7. 7.

      Smaka av med vitpeppar och salt.

    8. 8.

      Mixa soppan tills den blir slät.

    9. 9.

      Bacon kan bytas ut mot köttfärs om man inte gillar bacon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?