Löjromspizza med ost och picklad lök

Löjromspizza med ost och picklad lök

Av: / Foto: Eva Zelleroth
30 min
1 Pizzor
Supersnabb fredagslyx! Räcker till middag till 2 pers eller förrätt/snittar åt flera.
Annons

Ingredienser

  1. Lök

    1. 1 liten rödlök
    2. 1 dl vatten
    3. 3 msk socker
    4. 2 msk Ättikssprit(12%)
  2. Pizzan

    1. 1 påse surdegspizzadeg (400g)
    2. 0,5+0,5 dl lätt créme fraiche
    3. 1 krm nymald svartpeppar
    4. 50 g riven stark prästost el liknsnde
    5. 160 g Löjrom
  3. Garnering

    1. dillkvistar
  4. Tillbehör

    1. Sallad, tex ruccola

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva löken tunt. Koka upp lagen och lägg i löken. Låt stå tills kallt.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 220 grader. Sätt in en plåt i ugnen. Forma degen enligt instruktioner på påsen till en eller två pizzor enligt önskad form. Avlång om man tex vill skära trekantiga snittar sedan. Lägg bakplåtspapper. Bred på 1/2 dl lätt créme fraiche och strö över osten.

    3. 3.

      Grädda pizzorna på den heta plåten 10-15 minuter.

    4. 4.

      Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka på löjrom och 1/2 dl créme fraiche. Garnera med dill. Skär eller klipp pizzorna i önskad form. Servera med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?