Ljuvliga dadel- och chokladkakor

Ljuvliga dadel- och chokladkakor

Av: / Foto: Christina Uhlin
120 min
30 små kakor
Försvinnande goda dadel- och chokladkakor!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 1 dl socker
    3. 1 msk mörk sirap
    4. 50 g mörk choklad, 70%
    5. 6 färska dadlar
    6. 2 1/2 dl vetemjöl
    7. 1/2 tsk bikarbonat
    8. 1/2 dl hackad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp i en rymlig bunke.

    2. 2.

      Hacka chokladen och dadlarna fint.

    3. 3.

      Tillsätt mjöl, bikarbonat, mandel, choklad och dadlar i smörkrämen. Vispa ihop, och när massan är lagom smulig knådar du ihop den till en deg och formar till en rulle. Packa in degrullen i plastfolie och låt vila kylskåpskallt i 1 1/2 timme.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200°.

    5. 5.

      Skär degen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg ut på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna på plåten.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?