Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten växelvis med smör och mjölk. Smaksätt ev smeten efter eget tycke.
Fyll formarna till ca ¾. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen, mini 7–8 min, mellan ca 16 min och stora ca 20 min.
Rosa glasyr: Rör ihop smör, florsocker, citronsaft och färskost. Rör i några droppar färg. Bred glasyren på muffinsen. Garnera ev med bär.
Chokladglasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i smöret. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred eller spritsa krämen på muffinsen och dekorera ev med strössel.
Gräddtopp: Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Dekorera ev med bär.