Ljummen sallad på rostade rotsaker

Ljummen sallad på rostade rotsaker

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Rostade rotsaker är en bra bas för en vardagssallad som är lätt att variera med olika tillbehör.
Fler recept på:
Citron, Morot, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 st palsternackor, ca 250 g
    2. 2 st morötter, 200 g
    3. 1 st kålrot, ca 350 g
    4. 2 st gula lökar
    5. olivolja
    6. salt, peppar
    7. 70 g bladspenat
    8. 1/2 dl lingon
  1. Dressing

    1. 1/2 citron, saften
    2. 3 msk olivolja
    3. 1 msk repade blad från färsk timjan
  2. Garnering

    1. färsk timjan
  3. Servera med

    1. ca 80 g lufttorkad skinka

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skala och skär palsternacka, morot och kålrot i mindre bitar. Skala och klyfta löken.

    3. 3.

      Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salta och peppra.

    4. 4.

      Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter, tills det får fin färg.

    5. 5.

      Blanda rotsakerna med spenat och lägg ut på ett fat. Strö över lingon.

    6. 6.

      Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över.

    7. 7.

      Rulla ihop skinkan till knyten och lägg på salladen.

Fler recept på:
Citron, Morot, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?