Ljummen rödbetssallad med pepparrot- och senapsdressing

Ljummen rödbetssallad med pepparrot- och senapsdressing

Av: / Foto: Annika Broman
60 min
4 portioner
Rödbetor, pepparrot och senap är mycket gott tillsammans i en sallad.
Fler recept på:
Sallad, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 600 g små rödbetor
    2. salt
    3. 50 g rucola
    4. 25 g pinjenötter
    5. 2 dl naturell keso
  1. Pepparrots- och senapsdressing

    1. 2 msk pepparrot på tub
    2. 1 1/2 msk svensk senap
    3. 1/2 dl rapsolja
    4. 2 msk vatten
    5. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg de tvättade men oskalade rödbetorna i en kastrull med vatten och lite salt. Koka tills de är mjuka, ca 50 min. Låt dem svalna något. Skala dem med händerna och dela i klyftor.

    2. 2.

      Bred ut rödbetor och rucola på ett uppläggningsfat. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö över pinjenötter och fördela keso ovanpå rödbetorna.

    3. 3.

      Pepparrots- och senapsdressing: Blanda pepparrot, senap, rapsolja, vatten, salt och peppar i en liten skål.

    4. 4.

      Servera med dressingen.

Fler recept på:
Sallad, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?