Liten laxsallad

Liten laxsallad

Av: / Foto: Erik Karlsson
15 min
4 port
Fräscha smaker av citrus, ingefära och pepparrot blir perfekt till laxen.
Fler recept på:
Sallad, Fisk, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kallrökt lax i bit
    2. 4 st salladsblad, tex isbergs-
    3. 1 dl mâchesallad
    4. 1 st citron
    5. 1 msk flytande honung
    6. 1 msk riven ingefära
    7. 1½ dl crème fraiche
    8. 2 msk riven pepparrot
  1. Garnering

    1. citron- eller limeklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Lägg salladsbladen i kallt vatten så de blir riktigt krispiga. Skär laxen i centimeterstora tärningar. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda laxen med citronsaft, honung och ingefära. Blanda crème fraichen med citronskal och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Se till att salladen är torr och lägg ett blad på varje tallrik. Fördela laxen ovanpå och vrid över lite peppar. Toppa med mâchesallad och klicka på lite crème fraiche.

Fler recept på:
Sallad, Fisk, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?