Lisas Pepparkakscheesecake med kola och lingon

Lisas Pepparkakscheesecake med kola och lingon

Av:
Pepparkakor kvar och sugen på något vansinnigt gott och väldigt lättlagat? Då ska du prova att baka Lisas pepparkakscheesecake med kola och lingon!
Annons

Ingredienser

 1. Ingredienser

  1. 220 G Pepparkakor
  2. 75 G Smör
  3. 2 St Äggulor
  4. 1 Dl Socker
  5. 200 G Färskost
  6. 1 St Färsk vaniljstång
  7. 2 Dl Vispgrädde
  8. 2 St Äggvitor
  9. 1 Burk karamelliserad mjölk

Gör så här

  1. 1.

   Klä en springform (24 cm) med bakplåtspapper och smält smöret.

  2. 2.

   Krossa pepparkakorna till ett fint smul, blanda det med det smälta smöret och tryck ut det i botten på formen. Ställ formen i frysen under tiden du gör glassmeten:

  3. 3.

   Separera äggulorna och äggvitorna i två olika skålar. Tillsätt strösocker till äggulorna och vispa pösigt. Blanda även i färskosten och vispa ihop.

  4. 4.

   Äggvitorna vispar du till ett hårt skum i en separat bunke. Vispa även upp vispgrädden tillsammans med vaniljstången i en annan bunke.

  5. 5.

   Rör försiktigt ner grädden i äggulevispet för att inte förlora luftbubblorna och vänd även ner det hårda äggviteskummet varsamt.

  6. 6.

   Ta ut formen ur frysen och bred ut ett lager av den karamelliserade mjölken på pepparkaksbotten. Häll på glassmeten och täck med folie.

  7. 7.

   Låt gärna cheesecaken stå i frysen i minst 6 timmar, eller med fördel över natten. Ta ut kakan ca 10 minuter innan servering så att den hinner mjukna något. Dekorera med lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?