Lisas linssoppa

Lisas linssoppa

Av: / Foto: .
30 min
4 portioner
.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 1,5 dl röda linser
    4. 3 st potatisar
    5. 3 st morötter
    6. ca 1 msk paprikapulver
    7. ca 1 tsk ingefära
    8. ca 0,5 tsk cayennepeppar (eller chili)
    9. 2 st lagerblad
    10. 1 st grönsaksbuljongtärning
    11. 1 pkt krossade tomater
    12. . . vatten
    13. . . salt
    14. ev . mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i små bitar.

    2. 2.

      Stek lök ihop med vitlök och ingefära

    3. 3.

      Tillsätt potatis och morötter, stek någon minut. Vid risk att det bränner, tillsätt lite vatten.

    4. 4.

      Skölj linserna och lägg i.

    5. 5.

      Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och resten av kryddorna. Tillsätt vatten så att allt är täckt.

    6. 6.

      Låt sjuda 15-20 minuter tills linser, potatis och morot är genomkokta.

    7. 7.

      Mixa med mixerstav (frivilligt), glöm ej fiska upp lagerbladen först!

    8. 8.

      Tillsätt mer vatten om soppan är tjock. Kan vara bra att smaka av i samband med detta och ta mjölk istället (eller bara för att man vill) om det är för starkt.

    9. 9.

      Vid önskad konsistens smaka av med salt och ev. mer av kryddorna

Är innehållet i detta recept olämpligt?