Linsplättar med indiska smaker

Linsplättar med indiska smaker

Av:
30 min
4 portioner
Linsplättar gjorda på röda linser med mycket smak. Tänk på att de torkade linserna ska blötläggas i minst 8 timmar innan du kan göra smeten. Det fungerar utmärkt att använda glutenfritt mjöl, men väg helst upp det.
Annons

Ingredienser

    1. 2,5 dl röda linser, torkade
    2. 1,5 dl vatten
    3. 0,5 st gul lök
    4. 0,5 dl mjöl
    5. 1 msk koriander, torkad
    6. 0,5 msk curry
    7. 1 msk paprikapulver
    8. 1,5 tsk salt
    9. 0,5 tsk svartpeppar
    1. Sallad

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg linserna i minst 8 timmar, men gärna över natten.

    2. 2.

      Mixa linser och vatten till en slät smet. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa slätt igen. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek små plättar på medelvärme.

    4. 4.

      Servera plättarna med en fräsch sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?