Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Av:
45 min
Annons

Ingredienser

  1. Linsgryta

    1. 1/2 påse á 125g Salladslök
    2. 1/2 Tsk Chilipulver
    3. 1 Msk Curry
    4. 1/2 Tsk Kardemumma, malen/mortlad
    5. 1/2 Tsk Kanel
    6. 2 Msk Olja
    7. 1 Vitlöksklyfta
    8. 3 Dl Röda linser (ca 300 g)
    9. 5 Dl Vatten
    10. 1 Grönsaksbuljongtärning
    11. 400 Ml Lätt kokosmjölk
    12. Salt
    13. Peppar
    14. 65 G Babyspenat
  2. Till servering

    1. 200 G Broccoli
    2. 1 Msk Olivolja
    3. 1 1/2 Dl Naturella cashewnötter
    1. 4 Port Ris

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Linsgryta: Ansa och skär salladslöken i bitar. Fräs den och kryddorna i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk.

    3. 3.

      Koka upp och låt koka ca 10 minuter enligt anvisningen på linsförpackningen.

    4. 4.

      Till servering: Råstek broccoli i olivoljan några minuter. Blanda ner nötterna och rosta vidare någon minut. Salta.

    5. 5.

      Smaka av grytan med salt och peppar och vänd sist ner spenaten.

    6. 6.

      Servera grytan med ris, broccoli och nötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?