Linsgryta med rimmad kyckling

Linsgryta med rimmad kyckling

Av:
60 min
Kycklingen ska stå över natten så tillagninstiden är endast för förberedelser och tillagning
Annons

Ingredienser

    1. 1 kyckling
    2. 3 msk salt
    3. 1 dl torrt, vitt vin
    4. 2,5 dl röda linser
    5. 2 gula lökar
    6. 3 paprikor i olika färger
    7. 1 squash
    8. 1 tsk basilika
    9. 5 dl vatten
    10. 1 pressad vitlöksklyfta
    11. olivolja
    12. 1 köttbuljongtärning

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingen i 8-10 bitar och gnid in dem med salt. Låt stå kallt under natten. Skölj bitarna i vatten och torka av dem med hushållspapper

    2. 2.

      Stek kycklingen i ugn med köttsidan upp i 175 grader ca 20 min eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Späd under tiden med vinet

    3. 3.

      Skölj linserna väl. Skala och skär löken i klyftor. Strimla paprikorna grovt och skiva squashen. Fräs grönsakerna i olivolja, utan att de tar färg, tills de är mjuka

    4. 4.

      Tillsätt basilika, vatten, smulad buljongtärning och vitlök. Koka upp och blanda i linserna. Låt koka 10-12 min

    5. 5.

      Häll över kycklingskyn, lägg kycklingbitarna överst i grytan och servera genast med ett gott bröd till

Är innehållet i detta recept olämpligt?