Linsgryta med kokosmjölk och koriander

Linsgryta med kokosmjölk och koriander

Av: / Foto: ICA
45 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Grytan

    1. 4 port. ris
    2. 1 st rödlök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1/2 tsk chilipulver
    5. 1 msk curry
    6. 1/2 tsk kanel
    7. 1 msk olja
    8. 2 dl röda linser
    9. 400 ml kokosmjölk
    10. 2 1/2 dl grönsaksbuljong
    11. salladslök
    12. 250 g körsbärstomater
    13. 1/2 kruka koriander
    14. 1/2 st citron
    15. salt
    16. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull.

    3. 3.

      Tillsätt linser, kokosmjölk och buljong och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.

    4. 4.

      Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.

    5. 5.

      Rör ner i grönsakerna i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Grönsakerna kan också serveras som tillbehör.

    6. 6.

      Servera grytan med ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?