Linsgryta med blomkål och curry

Linsgryta med blomkål och curry

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 1 Blomkålshuvud
    2. 1 Gul Lök
    3. 2 Msk Smör
    4. 1 Msk Curry
    5. 1 Krm Chiliflakes
    6. 1 Vitlöksklyfta
    7. 3 dl Röda Linser
    8. 8 dl Vatten
    9. 1 1/2 St Grönsaksbuljongtärning
    10. 10 St Körsbärstomater
    11. 1/2 Burk Kokosmjölk
    12. 1 Tsk Salt
    13. 2 Salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.

    2. 2.

      Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2-3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna i ca 1 min.

    3. 3.

      Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock i 10-15 minuter.

    4. 4.

      Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Ansa och skiva salladslöken strö över grytan. Toppa med koriander. Servera gärna med ett färskt nybakat bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?