Linsgryta

Linsgryta

Av:
30 min
8 port
Linsgrytan är en kryddig lunch- eller middagsrätt. Du blandar chili, paprika, purjolök och morötter och fräser i olja, blandar i linserna och tillsätter sedan spiskummin, chilipulver, koriander och salt. Servera grytan med nachochips eller gräddfil.
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 st gröna chili t ex jalapeño
    2. 1 st röd paprika
    3. 1 st gul paprika
    4. 1 st grön paprika
    5. 2 st purjolökar
    6. 4 st morötter
    7. 2 msk olja
    8. 4 dl röda linser
    9. 8 dl vatten
    10. 1 msk spiskummin
    11. 1 msk chilipulver
    12. 2 tsk mald koriander
    13. 2 tsk salt
    14. Nachochipis
    15. Gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Skölj, kärna ur och strimla chili och paprika. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i strimlor.

    2. 2.

      Fräs grönsakerna i oljan i en gryta. Rör i linserna och häll över vattnet. Tillsätt kryddorna och låt puttra ca 15 min under lock.

    3. 3.

      Till servering: Servera den heta linsgrytan med nacohips och en klick gräddfil.

Är innehållet i detta recept olämpligt?