Linscurry med pumpa, kokos och lime

Linscurry med pumpa, kokos och lime

Av:
4
Hämtat ur tidningen Buffé. Serveras med ris, yoghurtsås och grönsallad.
Annons

Ingredienser

    1. 250 g Torkade svarta linser
    2. 400 g Butternutpumpa
    3. 5 Schalottenlökar
    4. 4 Vitlöksklyftor
    5. 1 Röd paprika
    6. 1-2 Chilifrukter
    7. 2 Tomater
    8. 1 1/2 tsk Spiskummin
    9. 1 tsk Gurkmeja
    10. 1 tsk Kanel
    11. 1 tsk Paprikapulver
    12. 1 tsk Malen koriander
    13. 400 g Kokosmjölk
    14. 1 msk Tahini
    15. 1 msk Agavesirap eller honung
    16. 1 msk Färskpressad limejuice
    17. 3 msk Japansk soja
    18. Salt, svartpeppar
    19. Olja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Koka linserna enligt instruktion. Låt rinna av och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Skär pumpan i cm-stora tärningar. Lägg i en ugnsform med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Ställ in i ugnen cirka 20 min.

    4. 4.

      Skala och finhacka schalottenlöken. Krossa vitlöken med 1 tsk salt.

    5. 5.

      Finhacka paprika, chili och tomater.

    6. 6.

      Fräs schalottenlöken i 2 msk olja tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, paprika, chili, tomater och kryddor och fräs ytterligare några minuter på låg värme.

    7. 7.

      Rör i linserna, pumpan, kokosmjölk, tahini och honung. Låt sjuda i ca 5 min. Rör då och då och späd ev med vatten.

    8. 8.

      Tillsätt limejuice och soja. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?