Linscurry med kokosmjölk

Linscurry med kokosmjölk

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 port Ris
    2. 2 dl Röda linser
    3. 1 st Gul lök
    4. 1 msk Riven Ingefära
    5. 1 tsk Sambal Oelek
    6. 2 st Vitlöksklyftor
    7. ½ msk Curry
    8. 2 tsk Tomatpure
    9. 5 dl Grönsaksbuljong
    10. 400 ml Kokosmjölk
    11. ½ Blomkålshuvud
    12. 250 g Körsbärstomater
    13. 65 g Babyspenat
    14. 1 dl Cashewnötter

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset. Skölj linserna och låt dem rinna av.

    2. 2.

      Hacka den gula löken. Fräs gul lök och sambal oelek i en gryta. Pressa i vitlöken och rör i ingefära, curry och tomatpure.

    3. 3.

      Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.

    4. 4.

      Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ned dem i grytan och koka ytterligare 10 min.

    5. 5.

      Skär tomaterna i halvor. Smaka av med salt och peppar och vänd ned tomaterna och spenaten i grytan.

    6. 6.

      Servera med ris och cashewnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?