Linsbolognese

Linsbolognese

Av:
40 min
8
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gul lök
    2. 6 st vitlöksklyftor
    3. 4 msk tomatpuré
    4. 4-6 st morötter
    5. 1 dl balsamvinäger
    6. 4 msk tamarisoja
    7. 4 dl röda linser
    8. ca 8 dl vatten
    9. 1200 ml krossade tomater
  1. Kryddor

    1. timjan
    2. oregano
    3. salt
    4. peppar
    5. 2 st grönsaksbuljongtärningar
    6. färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Grovriv morötterna

    2. 2.

      Stek lök och vitlök i en gryta

    3. 3.

      Tillsätt tomatpuré och fortsätt steka på medelvärme några minuter. Tillsätt sedan morötterna och låt dem steka med

    4. 4.

      Ha sedan i krossade tomater, oregano, timjan, buljong, balsamvinäger, soja, salt, peppar, linser och vatten. Låt allt koka under lock tills linserna mjuknat helt, ca 20-30 minuter. Tillsätt mer vatten om bolognesen är för tjock

    5. 5.

      Servera med färsk basilika och pasta eller quinoa

Är innehållet i detta recept olämpligt?