Linsallad

Linsallad

Av: / Foto: Linus Hallgren
15 min
4 portioner
En supersnabb middag om linserna kokas i förväg. Kålrot och rostad mandel ger extra knaprighet.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk purjolök, strimlad
    2. 1 st lagerblad
    3. 1 kg gröna linser, kokta eller groddade
    4. 2 dl kålrot, fint tärnad
    5. 2–3 msk dijonsenap
    6. några riv muskotnöt
    7. 1 dl olivolja
    8. vinäger
    9. salt och nymald svartpeppar
  1. Garnering

    1. 100 g rostad mandel, krossad
    2. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Lägg purjolök, lagerblad, linser och kålrot i en bunke. Blanda och smaksätt med senap, färskriven muskotnöt, olja, vinäger, salt och peppar. Garnera med mandel och lite plockad färsk timjan.

Fler recept på:
Budgetmat, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?