Lins- och morotssoppa 

Lins- och morotssoppa 

Av: / Foto: Annika Broman
35 min
6 portioner
Denna vintersoppa värmer dig gott i mörkret. Röda linser är snabbkokta och perfekta att ha i soppor. Du kan även använda färdigkokta linser.
Fler recept på:
Soppa, Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 3 st potatisar
    2. 3 st morötter
    3. 1 st schalottenlök
    4. 2 cm färsk ingefära
    5. 1 msk smör
    6. 1 msk olivolja
    7. 8 dl vatten
    8. 1 st grönsaksbuljongtärning
    9. 2 msk koncentrerad apelsinjuice
    10. 2 dl röda linser
    11. 1 dl grädde
    12. salt och nymald svartpeppar
  1. Garnering

    1. 2 st skivor vörtbröd eller kavring
    2. ½ msk smör
    3. kryddkrasse
    4. lite rivet apelsinskal

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatis, morötter, lök och ingefära. Hacka löken och ingefäran. Skär potatis och morötter i bitar. Hetta upp smör och olja och stek löken. Lägg i potatis och morötter tillsammans med ingefäran.

    2. 2.

      Häll på vatten, grönsaksbuljong och den koncentrerade apelsinjuicen och lägg i linserna. Låt koka i cirka 20 minuter tills potatis och morötter är mjuka.

    3. 3.

      Skär brödet i tärningar och stek dem i smör.

    4. 4.

      Kör soppan i matberedaren tillsammans med grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera med klippt kryddkrasse, lite rivet apelsinskal och brödkrutonger.

Fler recept på:
Soppa, Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?