Lins- och köttsbolognese med vitkålsnudlar

Lins- och köttsbolognese med vitkålsnudlar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 300 g köttfärs
    2. 2 msk fett (stekning)
    3. 1 lök
    4. 3 klyftor vitlök
    5. 3 morötter
    6. 2 lagerblad
    7. 1 dl röda linser
    8. 2 dl rött vin
    9. 4 dl krossade tomater
    10. 1 krm peppar
    11. 2 dl vatten
    12. salt
  1. Vitkålsnudlar

    1. 1/4 vitkålshuvud
    2. 2 liter kokande vatten
    3. 1 tsk salt
    4. 2 msk äppelcidervinäger
    5. 100 g parmesan
    6. 6-8 blad oregano

Gör så här

    1. 1.

      Bryn färsen i fett på medelhög värme 3-4 min.

    2. 2.

      Skala lök, vitlök och morot. Riv grovt eller mal i en köttkvarn.

    3. 3.

      Tillsätt grönsakerna och lagerblad till köttet och fortsätt bryna 3-4 min.

    4. 4.

      Tillsätt linser, vin, krossade tomater, peppar och vatten.

    5. 5.

      Låt koka till en tjock konsistens, ca 45 min. Tillsätt mer vatten om det behövs.

    6. 6.

      Skiva vitkålen tunt och lägg i en sil.

    7. 7.

      Häll kokande vatten över kålen, låt rinna av och svalna.

    8. 8.

      Krama ur vätskan och smaka med salt och vinäger.

    9. 9.

      Smaka av grytan med salt och servera med syrad kål, riven parmesan och färsk oregano.

Är innehållet i detta recept olämpligt?