Lins- och bönchili

Lins- och bönchili

Av:
60 min
4 portioner
https://www.ica.se/recept/lins-och-bonchili-723196/
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 1 st Vitlöksklyfta
    3. 1 st Gul paprika
    4. 0,5 dl Olja
    5. 1 msk Paprikapulver
    6. 0,5 msk Spiskummin
    7. 2 msk Tomatpuré
    8. 1 frp Krossade tomater
    9. 2 dl Vatten
    10. 1 st Grönsaksbuljontärning
    11. 1 dl Gröna linser
    12. 1 dl Japansk soja
    13. 1 st Lagerblad
    14. 1 tsk Sambal oelek
    15. 1 dl Kidneybönor
    16. 1 dl Vita bönor
    17. 80 g Majskorn
    18. 0,5 tsk Salt
    19. 0,5 tsk Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna ca 5 minuter utan att det tar färg.

    3. 3.

      Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin och tomatpuré, låt fräsa ytterligare ett par minuter.

    4. 4.

      Häll fräset i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja,lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter, tills linserna är mjuka men inte kokat sönder. Rör om då och då.

    5. 5.

      Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.

    6. 6.

      Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer sambal oelek.

    7. 7.

      Servera med ris eller tortillachips

Är innehållet i detta recept olämpligt?