Linguine och musslor

Linguine och musslor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Lyxa till vardagen med en härlig pastarätt med blåmusslor. Enkelt men otroligt lyxigt.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Frukost, Skaldjur, Chili, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blåmusslor
    2. 400 g linguine eller spaghetti
    3. salt
  1. Sås

    1. 2 st hackade vitlöksklyftor
    2. 1 st finhackad röd chili
    3. 1/2 dl hackad persilja
    4. 1/2 st finhackad röd paprika
    5. 2 msk olivolja
    6. 2 dl vitt vin eller musselkokvatten
    7. 2 dl musselkokvatten
    8. 2 dl grädde
    9. 2 msk hummerfond
    10. 1 msk vetemjöl
    11. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Koka pastan.

    2. 2.

      Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt i en annan kastrull. Lägg i musslorna, några åt gången så vattnet hålls kokande hela tiden. Skaka kastrullen några gånger. Koka dem ca 5 min. Kontrollera att alla musslor öppnat sig. Kasta de som inte gjort det.

    3. 3.

      Fräs vitlök, chili, persilja och paprika i olja i en kastrull. Häll över vin, kokvatten, grädde och fond. Koka upp. Rör ut mjölet med lite kallt vatten och blanda ner det i vätskan. Sjud några min. Lägg ner den kokta pastan i såsen och blanda ner musslorna. Servera i djupa tallrikar.

Tips från kocken

Glutenfritt: Använd glutenfri pasta. Red såsen med majsstärkelse Laktosfritt: Välj laktosfri grädde. □Dietist: Bim Åkers
Är innehållet i detta recept olämpligt?