Lingontårta med marängdroppar

Lingontårta med marängdroppar

Av: / Foto: Ulrika Pousette
8 bitar
Lika vacker som god blir den frysta lingontårtan med pyttesmå italienska maränger. Perfekt dessert som du kan ha klar i frysen långt i förväg.
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 8 st digestivekex
    2. 50 g smör
    3. 1 tsk kanel
  2. Lingonparfait

    1. 200 g lingon, från frys går bra
    2. 1 dl strösocker
    3. 3 msk strösocker
    4. 3 st äggulor
    5. 3 dl vispgrädde
    6. 2 dl marängdroppar
  3. Garnering

    1. marängdroppar
    2. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Finfördela kexen till smulor i mortel. Smält smöret, blanda ner smulorna och kanel. Kläm fast ett papper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter, och tryck ut smulorna. Ställ i kyl.

    2. 2.

      Lingonparfait: Mosa lingonen med 1 dl socker, gärna med potatisstöt eller gaffel. Rör tills sockret smält.

    3. 3.

      Vispa äggulorna med 3 msk socker till ljust skum. Tillsätt de rårörda lingonen. Vispa grädden och vänd ner den. Vänd till sist ner marängerna och häll smeten i formen. Frys minst 4 timmar.

    4. 4.

      Låt tårtan stå i kylen 30 minuter innan den ska serveras. Lossa kanten och garnera med minimaränger och lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?