Lingonshots

Lingonshots

80 min
10 stycken
Recept på en underbart julig bakelse, med mazarinbotten, lingonkompott och cheesecake-frosting.
Fler recept på:
Jul, Advent, Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Mazarinbotten

    1. 120 g smör
    2. 250 g mandelmassa
    3. 3 st ägg
    4. 0.5 dl vetemjöl
    5. 0.5 st citron - zesten
    6. 0.5 tsk salt
  2. Lingonkompott

    1. 250 g lingon
    2. 1 msk sirap
    3. 1 msk honung
    4. 2 msk ljust muscovadosocker
    5. 1 st vaniljstång
    6. 1 st kanelstång
    7. 1 krm kardemumma
    8. 0.5 tsk salt
    9. 1 nypa chilipulver
  3. cheesecakefrosting

    1. 100 g vit choklad
    2. 150 g cream cheese - rumsvarm
    3. citronsaft
    4. 1 msk gräddfil
    5. 1 nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Mazarinbotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform med 24 cm diameter. Vispa ihop smör och mandelmassa. Tillsätt ett ägg i taget, och vänd sist i mjöl, salt och citronzest. Bred ut smeten i formen och grädda i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler. Stansa sedan ut små rundlar och tryck ner i botten på valfria små glas.

    2. 2.

      Lingonkompott: Skrapa ur vaniljstången och lägg fröna i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp under omrörning och låt sjuda ett par minuter. Låt svalna.

    3. 3.

      Cheesecakefrosting: Smält chokladen, låt den sedan svalna lite. Vispa upp cream cheesen och tillsätt sedan chokladen under vispning. Tillsätt citronsaft, gräddfil och en nypa salt.

    4. 4.

      Montering: Varva med hjälp av en spritspåse lingonkompotten och frostingen på mazarinbottnarna i glasen. Toppa eventuellt med bär eller annan dekoration.

Fler recept på:
Jul, Advent, Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?