Lingonsemifreddo på pepparkaksbotten

Lingonsemifreddo på pepparkaksbotten

Av: / Foto: Ragnar Ómarsson
400 min
4 personer
Riktigt smarrig lingonsemifreddo på pepparkaksbotten. Låt den stå 5-6 timmar i frysen innan servering.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Pepparkaksbotten

    1. ca 15 pepparkakor
    2. 30 g smör
  2. Semifreddo

    1. 4 ägg
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 1/2 dl rårörda lingon
    5. 1 näve lingon, frysta
    6. 3 dl vispgrädde
  3. Servering

    1. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Pepparkaksbotten: Stöt pepparkakorna till smulor eller använd en matberedare. Blanda pepparkakssmulorna med smält smör och fördela i botten på en form med löstagbar kant.

    2. 2.

      Semifreddo: Separera äggvitor och -gulor. Vispa äggulorna med siktat florsocker poröst. Vispa grädden med vaniljsockret. Diska vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner grädde och äggvitevisp i äggulesmeten, tillsätt lingonen och rör om. Häll smeten ovanpå pepparkaksbotten i formen och frys i 5-6 timmar. Ta fram 30 minuter före serveringen och låt stå i kylen.

    3. 3.

      Servera med färska lingon.

Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?