Lingonrulle

Lingonrulle

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
14 st
Rulltårta är perfekt att ha färdigt i frysen! Lätt att skära upp i skivor när den är halvfryst.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 3 st ägg
    3. 1½ dl strösocker
    4. ¾ dl potatismjöl
    5. 3 msk kakao
    6. 1 tsk bakpulver
  1. Fyllning

    1. 75 g philadelphiaost
    2. 50 g mjukt smör
    3. 3 dl florsocker
    4. ½ tsk vaniljsocker
    5. ca 1 dl lingon

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.

    2. 2.

      Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, täckt med ett bakpapper.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

    4. 4.

      Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

    5. 5.

      Fyllning: Blanda alla ingredienser utom lingonen i en bunke. Vispa med elvispen till en jämn och slät smet. Bred krämen på rulltårtan och strö på lingonen. Rulla samman från långsidan. Ställ in i kylen eller frysen. Skär i skivor.

Tips från kocken

Vill du ha en "tjockare" rulltårta? Rulla ihop rulltårtan från kortsidan i stället!
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?