Lingonlimpa

Lingonlimpa

2880 min
4 Stycken
Recept på lingonlimpa. Med linfrön, rågkross och vetekross blir dessa lingonlimpor saftiga och goda.
Annons

Ingredienser

  1. Dag 1

    1. 4 dl Vatten
    2. 1 dl vetekross
    3. 1 dl Rågkross
    4. 1 dl linfrön
    5. 1 dl vetekli
    6. 1 msk Salt
    7. 1 msk fänkålsfrön
    8. 2.5 dl lingonsylt
  2. Dag 2

    1. 50 g Jäst
    2. 5 dl Vatten
    3. 10 dl vetemjöl special
    4. 9 dl rågsikt

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över de torra ingredienserna tillsammans med lingonsylten; blanda runt. Täck över och låt stå över natten.

    2. 2.

      Dag 2: Smula jästen i blandningen från gårdagen. Häll över vatten och rör runt tills jästen har lösts upp. Tillsätt mjölet och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme. Forma degen till 4 limpor och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Låt jäsa i 45 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden längst ner i ugnen i cirka 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?