Lingongrova

Lingongrova

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
90 min
2 bröd
Nyttigt och gott bröd med lingon och mycket frön.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 7 dl vatten, ljummet
    3. 3 dl solrosfrön
    4. 1 dl linfrö, helt
    5. 1 dl ljus sirap
    6. 1 1/2 dl psylliumfrön
    7. 2 tsk anisfrö, krossat i mortel
    8. 2 dl fibrex
    9. 1 1/2 tsk salt
    10. 6 dl bovetemjöl
    11. 1 dl majsmjöl
    12. 1 1/2 dl lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degblandare och häll på vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta ihop degen. Låt den jäsa i bunken ca 30 minuter.

    2. 2.

      Smörj två brödformar som rymmer ca 1-1 1/2 liter och fördela degen i formarna. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3.

      Strö lite bovetemjöl på bröden och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på aluminiumfolie och grädda ytterligare 10-15 minuter.

    4. 4.

      Låt bröden vila ca 5 minuter i formarna. Vänd sedan upp på ett galler och låt bröden svalna helt under en bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?