Lingonglass

Lingonglass

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
6 portioner
Frisk och fräsch är lingonglassen som har smaksatts med lime.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 3 st äggulor
    2. 1 1/2 dl socker
    3. 2 dl gräddmjölk 50/50
    4. 1 dl lätt tinade lingon
    5. 1 st limefrukt (rivet skal från 1/2, saft av 1 limefrukt)
    6. 3 dl vispgrädde
    7. lingon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sjud i en kastrull äggulor, socker och gräddmjölk till en tjock sås under ständig omrörning, den får inte koka.

    2. 2.

      Mixa lingonen lätt med fint rivet limeskal och -saft. Rör ner det i äggkrämen. Låt svalna.

    3. 3.

      Vispa grädden fluffig men inte så hårt, och blanda med äggkrämen. Smaka av om det behövs mer socker eller syrlighet.

    4. 4.

      Häll upp i portionsformar, strö över lingon. Frys ett par timmar el över natten. Ta fram dem 10–15 minuter före servering. Garnera med lingon.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?