Lindad korv med bacon, zucchini och hemgjord barbequesås

Lindad korv med bacon, zucchini och hemgjord barbequesås

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
30 min
4 personer
En lyxigare variant på korv med bröd.
Fler recept på:
Picknickmat, Fläsk, Chili, Nötter, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 korvar (t ex gloucester, salsiccia eller annan fläskkorv)
    2. 4 korvbröd
    3. 1 paket bacon
    4. 1/2 zucchini
    5. 4–8 skivor jarlsberg- eller emmentalerost
    6. 2 msk rostade nötter eller frön (t ex sesamfrön, pinjenötter, solrosfrön)
    7. olja till stekning
  1. Koreansk bbq-sås:

    1. 1 gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 3 msk mörk sirap
    4. 1 burk krossade tomater
    5. 1 msk chilisås
    6. 1 tsk malen ingefära
    7. 1 tsk Colemans senapspulver
    8. 1 dl vatten
    9. 2 tsk sesamolja
    10. 1–2 msk gochujangpasta (koreansk chilipasta)
    11. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med såsen. Hacka lök och vitlök fint och stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt sirap, tomater, chilisås, ingefära, senapspulver och vatten. Koka cirka 10 minuter.

    2. 2.

      Mixa såsen slät. Smaka av med sesamolja och chilipasta, salt och peppar. Låt svalna. Smaka gärna av såsen på nytt när den kallnat då smakerna mildras när såsen är kall.

    3. 3.

      Skär zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel eller en mandolin. Lägg ihop ost, zucchini och bacon och rulla in korven. Fäst ev med tandpetare. Stek korven i olja. Ta bort tandpetaren. Toppa med sås och rostade nötter.

Tips från kocken

Gillar du inte fusionmat så skippar du helt enkelt chilipastan och sesamoljan i barbequesåsen. Då blir det en ”vanlig” sås i stället för en koreansk variant. Men såsen är inte särskilt stark, bara god och spännande.
Fler recept på:
Picknickmat, Fläsk, Chili, Nötter, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?