Limpans müsli

Limpans müsli

Av: / Foto: Fez
40 min
1 glasburk
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl havregryn
    2. 4 dl rågflingor
    3. 1 dl solroskärnor
    4. 1 dl pumpakärnor
    5. 1 dl kokosflingor
    6. 100 g hel mandel
    7. 1/2 dl rårörsocker
    8. 1 dl rostade tranbär
    9. 5 msk rapsolja (blandas med vatten)
    10. rapsolja (botten på långpanna)
    11. 2 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200C°

    2. 2.

      Klipp mandeln på mitten och blanda med havregryn, rågflingor, socker, kokosflingor, pumpa- och solroskärnor i en bunke.

    3. 3.

      Grund långpannan med lite rapsolja

    4. 4.

      Blanda rapsolja (2msk) med vattnet (2dl) i en kopp

    5. 5.

      Häll ut ingredisenerna i långpannan, tillsätt vatten- & rapsoljeplandningen och blanda runt så att alla blir blött. Knåda inte, då man inte villa ha smulor i müslin

    6. 6.

      Sätt in i ugnen, efter fem minuter tag ut och blanda runt. Fortsätt med detta i ca en halvtimma.

    7. 7.

      Tillsätt tranbären.

Är innehållet i detta recept olämpligt?