Limpans Bolognese

Limpans Bolognese

Av: / Foto: Fez
60 min
6 Portioner
Med smak av Italien
Annons

Ingredienser

  1. Bolognese

    1. 1 sats Tomatsås enligt nedan
    2. 800 g Blandfärs
    3. 150 g Tärnad bacon
    4. 2 st Gula lökar
    5. 1 st Rödlök
    6. 1 st Vitlöksklyfta
    7. 1 msk Tomatpuré
    8. 2 msk Ketchup
    9. 2 msk Rött vin
    10. 1 krm Cayennepeppar
    11. 1 1/2 tsk Timjan
    12. 4 st Små morötter
    13. 1 tsk Salt
    14. Svartpepapr
    15. 1 msk Kalvfon
    16. 1 msk Oxfond
    17. 1 dl Vispgrädde
    18. 1 tsk Oregano
  2. Tomatsås

    1. 1/2 dl Olivolja
    2. 1 st Hackad Gul lök
    3. 3 st Skivade vitlöksklyftor
    4. 1 st Skivad röd chilli
    5. 400 g Passerade tomater av hög kvalle
    6. Känsla Basilika
    7. 400 g Krossade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Tomatsås: Kan förberedas innan, håller en vecka i kylen och en evighet i frysen. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och chilli utan att de får färg, 2-3 min

    2. 2.

      Tillsätt tomater och socker, Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Smka av med salt och peppar. Tillsätt ev örter och mixa såsen slät med en stavmixer.

Är innehållet i detta recept olämpligt?