Limetrifle med hallon och choklad

Limetrifle med hallon och choklad

80 min
6 Portioner
En himmelsk god limetrifle!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass, Nötter
Annons

Ingredienser

  1. Chokladsockerkaka

    1. 2 st Ägg
    2. 3 dl strösocker
    3. 100 g smör - rumsvarmt
    4. 3 dl Vetemjöl
    5. 3 msk kakao
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 1.5 dl Mjölk
  2. Limegrädde

    1. 2.5 dl Vispgrädde
    2. 3 st lime - rivet skal
  3. Limemarinerade hallon

    1. 500 g hallon - frysta
    2. 2 st lime - saft och rivet skal
    3. 0.5 dl Florsocker
    1. 200 g hasselnötter - rostade och hackade
  4. Dekorering

    1. 2 st lime - rivet skal

Gör så här

    1. 1.

      Chokladsockerkaka: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smöret. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver; vänd ner detta omväxlande med mjölken. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 1/2 liter och fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Ta ut och låt svalna.

    2. 2.

      Limegrädde: Vispa grädden. Skrubba limefrukterna och riv skalet. Vänd ner det i grädden.

    3. 3.

      Limemarinerade hallon: Tina hallonen och lägg dem i en skål. Skrubba limefrukterna och riv skalet. Pressa ur saften. Blanda saft, skal och florsocker med hallonen.

    4. 4.

      Montering: Skär eller bryt sockerkakan i bitar och lägg ett lager i botten av en stor glasskål. Strö över hälften av de hackade hasselnötterna. Lägg på hälften av hallonen och därefter hälften av limegrädden. Upprepa; avsluta med limegrädde. Toppa med rivet limeskal. Ställ gärna kallt en stund innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?